Eten en drinken,  Review

☕ Organic India –🌹Tulsi Sweet Rose thee

Vandaag ga ik een Tulsi thee met rozensmaak proberen van Organic India *excited*! Organic India is een bedrijf dat biologische, Ayurvedische gezondheidsproducten en kruiden produceert. Ze staan vooral bekend om de Tulsi thee (met verschillende smaken eraan toegevoegd).

 

Wat is Tulsi precies?

Tulsi wordt in Nederland ook wel Heilige basilicum genoemd. Het is een Ayurvedisch kruid en is zeer goed voor de gezondheid. Dit kruid helpt onder andere met: ontspannen, stress verminderen, versterken van het immuunsysteem en het verbeteren van je stemming. Ook bevat het veel antioxidanten en is erg goed voor de stofwisseling en spijsvertering.

Wat vinden mijn moeder en ik van deze thee?

Op het moment dat ik de thee ging zetten kwam er een sterke geur uit het theezakje. De rozen rook ik nog niet, maar de Tulsi geur was sterk aanwezig. Ik liet de thee ongeveer 3 minuutjes trekken.
Ik stelde voor aan mijn moeder dat we samen de thee zouden uitproberen. Zij vond het een goed idee 😊. Ze had wel een voorwaarde; ze wou het per se met suiker drinken! Eerlijk gezegd neem ik altijd suiker bij ‘normale’ thee, (Lipton etc.) maar als ik een kruidenthee drink wil ik het zo ‘natuurlijk’ mogelijk houden.
Mijn moeder nam 1 schep suiker in haar kopje, en we lieten de thee even afkoelen. Ik was zeer benieuwd naar de smaak! De Tulsi smaak ben ik al wel gewend. Op momenten dat ik ziek ben of me even wat minder voel krijg ik altijd van mijn moeder een kruidenthee, soms dus ook Tulsi. Ik vind het altijd bitter smaken. Maar omdat ik weet hoe goed het is voor de gezondheid, vind ik het geen probleem! Oké haha back to the point… de smaak van de thee :

Mijn thee (zonder suiker) smaakte minder bitter dan ik had verwacht. Het was een beetje bitter maar, alles waar geen suiker in zit is voor mij bitter (ik ben namelijk een echte zoetekauw net als mijn moeder 🙈). De rozensmaak proefde ik wel. Het was goed geblend met de Tulsi smaak. Ik vond het wel apart smaken, rozen smaak is nieuw voor mij ahhah 😊.

De thee van mijn moeder (met suiker) vonden wij allebei lekkerder. Dit komt door de suiker. De rozensmaak proefde je wat duidelijker. Ook smaakte de thee wat frisser en had een lichte nasmaak van citroen.


Is de thee aan te bevelen?

De thee beveel ik zeker aan en de smaak geef ik een 7! Dit cijfer is gegeven omdat ik naast de smaak, de ingrediënten zeer waardeer. Het zijn 100% natuurlijke ingrediënten die ook nog eens super goed zijn voor de gezondheid.
De smaak is apart, je moet er zeker aan wennen als je nog nooit Tulsi geproefd hebt. Maar omdat ik deze smaak al wel gewend ben vind ik het dus best lekker 😊. Zeker aan te bevelen!

Ik ben heel benieuwd of jullie ooit Tulsi thee hebben gedronken en, of jullie van plan zijn om dit te drinken. Let me know! Tot de volgende keer!🙋🏽‍♀️

4 Comments

 • Pooh

  Ik zou het zeker een keer willen proberen. Tijdens dagen waar we vasten, eet ik wel eens blaadjes van de Tulsi plant, ik ben mega benieuwd hoe de thee smaakt. Zeker nu ik weet dat er ook rozen bij zitten!

 • Madhawie Dance & Videos

  Sheetal, wat leuk om deze Tulsi blog te lezen. Je ziet niet snel voorbijkomen in blogs dat mensen hun ervaring delen over Ayuvedische/kruiden producten. Echt leuk! En ik snap je moeder wel hoor, thee met suiker is super lekker, haha! Op dit gebied ben ik wel zoals jij. Gewoon puur drinken, zodat je alle kruiden goed proeft en het natuurlijk houdt!

  Wat ik goed vind aan deze blog is dat je erbij gezet hebt dat Tulsi veel antioxidanten bevat en goed voor de stofwisseling en spijsvertering. Dit is toch een herinnering voor mij en weer nieuwe kennis voor velen. Ook erg leuk dat je een cijfer hebt gegeven aan het eind van je blog. Dankjewel voor je ervaring en ga zo door! Liefs, Madhawie

 • Rohan

  Jaaa, heb het geprobeerd alleen dan 100% Tulsi, pittig van smaak maar toch lekker.
  wat ook lekker is is Neem thee, het werkt reinigend en het vermindert tumoren en kanker met 70%, maar het is wel bitter.
  🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *