Lifestyle

💆🏽‍♀️ Tips om meer orde te krijgen in het leven

Ik weet dat het heerlijk voelt om heel de dag in bed te blijven liggen. Niets nuttigs doen, films kijken & alles maar blijven uitstellen. Het liefst doe je dit elke dag, heel de dag door.
Toch is het zo dat wanneer jij je dag productief besteedt,  je achteraf een veel beter gevoel krijgt. En op het moment dat je meer orde hebt in je leven, heb je ook meer tijd om te relaxen.
🎉

Ik zal een paar tips geven over hoe ik meer orde heb gekregen in mijn leven.

Vergeet niet dat elk mens anders is en dat iets wat voor jou werkt, misschien niet voor een ander hoeft te werken. En zo ook andersom.☺

 

Plannen 
Maak een werkplanning . Schijf alles op wat je deze week moet doen. Zorg voor een duidelijk overzicht. Markeer wat belangrijk is, zet een uitroepteken achter afspraken of deadlines en zorg dat je ruimte bewaard tussen regels voor een beter overzicht.🌸
Wanneer je een goed overzicht hebt van wat er gedaan moet worden en wanneer je dit moet doen, creëer je meer rust voor jezelf! Ook is het zo dat als je je aan de planning houdt, je meer tijd aan de leukere dingen kan besteden.  

 

Niet uitstellen 
Stel activiteiten niet uit! Alles wat je nu kunt doen, raad ik je zeker aan ook meteen te doen. Ik snap absoluut dat de motivatie soms weg is. Maar uiteindelijk zul je het toch moeten doen dus… doe het liever nu! 😇

 

Doelstellingen 
Maak een schema of tabel voor jezelf met doelen die je hebt. Denk aan lange- en korte termijn. Verwerk ook in je doelstellingen wat je moet doen om er te komen. Bij het maken van je planning kun je je doelen er ook in verwerken. Bijvoorbeeld de doelen voor deze week. Wil je deze week zo productief mogelijk zijn? Schrijf het dan op en houd je ook eraan! You got thiss!
Wanneer jij je doel uiteindelijk behaald hebt, geeft dit een heel erg goed en voldaan gevoel. 👏🏾

 

Probeer meer slaap te krijgen
Wanneer ik genoeg slaap krijg, functioneer ik ook beter. Ik heb dan genoeg energie en motivatie om de dag zo goed mogelijk door te brengen.
Als je eerder naar bed gaat, word je waarschijnlijk ook eerder wakker. Bedenk voordat je gaat slapen wat je de volgende dag wilt gaan doen en hoe je dat wilt gaan doen. Als je dit weet wil je er ook naartoe werken. En als je al je taken hebt volbracht, heb je ook meer tijd over voor jezelf ! 

 

Houd de ruimte netjes
Ik vind het belangrijk dat de ruimte waarin ik mij begeef netjes is. Mijn kamer kan soms erg rommelig zijn. Maar op een gegeven moment dan zie ik ook wel in, dat ik moet opruimen. Dit is zeker niet het leukste klusje 🙄.
Wanneer ik al opgeruimd en schoongemaakt heb, voelt de ruimte veel beter en krijg ik meer rust. En vanaf het moment dat de ruimte netjes is, is het eigenlijk gewoon een kwestie van bijhouden!😬☺

Laat jezelf niet afleiden 
Het is zeer verleidelijk om even 1 minuutje op je telefoon te gaan; uiteindelijk worden dit er 10, en zo blijft het maar doorgaan. Stop met jezelf te laten afleiden! Doe wat er gedaan moet worden and make yourself proud!  

Zelfreflectie 
Ik snap dat het soms even niet mee zit. Bekijk in deze situaties wat er mis is gegaan en hoe je dit de volgende keer kunt voorkomen en verbeteren. Misschien kun je een situatie wel anders aanpakken waardoor jij je uiteindelijk niet sad hoeft te voelen.
No bad vibes ! 

Tip : 

  • Blijf denken aan je doelen en laat jezelf niet afleiden. Wees vastberaden. Als je weet wat je doelen zijn, werk er dan ook naar toe! Just do it xx! 💕

Ik hoop dat jullie iets hebben gehad aan deze tips! Hebben jullie nog tips die jullie zouden willen delen? Let me know ! Tot de volgende keer!🌸

8 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *