Huidverzorging,  Review

🍃 Protecting Neem & Turmeric soap – Himalaya Herbals

Blokzeep voor je gezicht ?…De afgelopen twee weken heb ik neem/kurkuma zeep gebruikt (van Himalaya Herbals) als vervanging voor mijn face wash. …Wat heb ik allemaal gemerkt? Is het wel een goede vervanger voor een face wash ? Droogt het de huid niet uit?!
Ik was benieuwd wat de zeep zou doen voor mijn gezicht. Op de verpakking staat dat de zeep zowel voor het lichaam en gezicht kan worden gebruikt.

Even kort over Himalaya Herbals:
Himalaya Herbals producten staan bekend om Ayurvedische kruiden uit het Himalaya gebergte. Ook zijn de producten van Himalaya Herbals dierproefvrij.

 • Om een beetje duidelijkheid te geven over wat de ingrediënten neem en kurkuma zijn, zal ik iets erover vertellen. Ik kan best begrijpen dat jullie misschien niet weten wat het is, waarvoor het gebruikt wordt, en waarvoor het goed kan zijn.

– Neem

Neem is een plant  die ook wel bekend staat als Azadirachta indica. De bladeren en oliën van de plant worden onder andere voor medicinale doeleinden gebruikt. Neem is zowel inwendig en uitwendig te gebruiken. Uitwendig wordt het vaak gebruikt in de vorm van olie, en is het goed voor het haar en de huid. En inwendig is het goed als thee te gebruiken voor allerlei klachten.
Vaak wanneer ik ziek ben krijg ik van mijn moeder ‘heemthee’. De bladeren van de plant die wij thuis hebben, laat ze trekken in gekookt water. Het smaakt heeel erg bitter, maar vaak voel ik me na een korte tijd alweer veel beter☺.

– Kurkuma

Kurkuma is een specerij en wordt ook wel Indiaas geelwortel genoemd. Dit specerij wordt zowel medicinaal en als kruid gebruikt voor het eten.
Als ik ziek ben krijg ik ook een drank hiervan. Mijn moeder lost de poeder dan op in een beetje gekookt water (en voegt er desgewenst gember/melk/suiker aan toe).Ik vind het absoluut niet lekker. Maar, de bacteriën worden wel vernietigd in het lichaam.

Omdat de resultaten die de kruiden hebben op mijn lichaam, zo goed zijn, vind ik de smaak helemaal geen probleem🌸🙌🏽!


De resultaten van de zeep

Eerlijk gezegd had ik verwacht dat de zeep mijn gezicht heel erg zou uitdrogen. Dit is zeker niet het geval geweest. Ik merkte dat mijn huid er na twee of drie dagen al schoner, egaler en minder geïrriteerd uitzag. Mijn moeder (en anderen) merkte dit ook op☺!

Mijn huid voelde wel ietsjes droger dan toen ik het waste met mijn eigen face wash. Maar ik heb een vettige huid van mezelf, dus ik had er geen problemen mee en vond het zelfs fijn!

Tot mijn verbazing heb ik deze twee weken geen puistjes gehad. Dit vond ik apart en het maakte mij natuurlijk heel erg blij. Dat ik geen puistjes heb gehad, gaat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat ik veel meer water drink. Ik merk dat in periodes waarin ik minimaal 2 liter drink, dat mijn gezicht er veeel beter aan toe is. Zeker ook een tipje voor jullie! Probeer veel water te drinken. Water is geen wondermiddel, maar als je goed voor jezelf zorgt ( voldoende en gezond eet en drinkt, op je slaap let en goed voor je huid zorgt) zul je zeker binnen korte periode enig verschil moeten merken🤗.


Mijn huidroutine

Het is best handig als ik ook even vertel hoe ik mijn huid elke dag verzorg.
Als eerst begin ik (in de ochtend) onder de douche. Na het nat maken van mijn gezicht breng ik een facewash aan (deze twee weken is het de Himalaya Herbals zeep geweest).
Na het douchen dep ik mijn gezicht af met een aparte handdoek (let erop dat je, je gezicht droogt dept, in plaats van je gezicht droog wrijven).
Nadat mijn gezicht droog is gebruik ik rooswater als een huidtonic. Op dagen dat ik dit niet gebruik merk ik al gauw verschil.
Na de rooswater gebruik ik een gezichtscrème. Vaak wissel ik af met Bio Oil en de Kruidvat tea tree dag- en nachtcrème.
In de avond was ik mijn gezicht weer met de facewash en tip alleen op de oneffenheden een beetje sudocreme aan🌸.


Zou ik de zeep als vervanger voor een face wash aanraden?

Jazeker! Ik raad de zeep zeker aan als vervanger voor een face wash! Als je een vettige huid hebt zoals mij zal je waarschijnlijk zeer tevreden zijn met het resultaat!
Vergeleken met de face wash die ik hiervoor gebruikte, de Tea Tree Skin Clearing Facial Wash van de Body Shop, heb ik amper verschil gemerkt. Het enige verschil is dat mijn gezicht na het wassen ietsjes droger aanvoelt, maar na het invetten van mijn huid merk ik er niks meer van.
De  Himalaya Herbals Neem & Turmeric Soap is overigens wel eens goedkoper😏!

! Let bij het kopen van neemzeep erop dat het minimaal 5-10% neem olie moet bevatten.

Welke face wash gebruiken jullie en wat voor huidtype hebben jullie? Ik hoop dat jullie iets hebben kunnen halen uit dit artikel en tot de volgende keer! x 🙋🏽‍♀️🌸

11 Comments

 • Janvi

  Wat interessant om te lezen Sheetal! Sinds hoe lang gebruik jij deze producten precies? En wat is het beste wat je hebt gemerkt / het effect wat opviel? Liefs, Janvi
  Ps. Can’t wait for your next blog 🙂

  • Sheetall

   Hey Janvi,

   al eerst heel erg bedankt voor je lieve reactie! Bedoel je de huidcrème of de facewash?
   De huidcrèmes gebruik ik ongeveer een jaar (Bio Oil en de Kruidvat crème). Wat opviel is dat is bij het gebruiken van deze huidproducten is dat mijn puistjes en oneffenheden veel minder werden.
   Bij de facewash vind ik het minder snel vettig worden van mijn huid een heel fijn. Dit viel me na de eerste dag al op!

   Tot de volgende keer!x

 • M.

  Echt een nuttige blog! Dankjewel.
  Zou jij een keer wat willen schrijven over goede shampoo’s die niet je natuurlijke vetten wegnemen. Ik ben een tijdje op zoek naar een shampoo waarbij er weinig tot geen chemicaliën in zitten. Jij test vaker ‘ayurvedische’ producten uit, dus je zult meer ervaring hebben dan ik. Ik ben benieuwd en ik hoop wat ervan te lezen, leren en uit te kunnen proberen! Alvast bedankt <3

  • Sheetall

   Hi M,

   dankjewel voor jouw reactie! Ik vind producten met zo min mogelijk chemicaliën inderdaad interessant. Momenteel ben ik nog op zoek naar een shampoo die goed bij mijn haartype past en zo natuurlijk mogelijk is. Wanneer ik een paar goede shampoo’s heb gevonden zal ik er zeker een blog over schrijven! <3

  • Sheetall

   Hey Jennifer,

   leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog💕. Ik weet dat een droge huid vaak beter reageert op koud water, en niet teveel zeep.
   Een tijdje geleden heb ik een kurkuma-masker gemaakt met yoghurt (wat heel goed tegen droge huid is). Misschien kun je dat proberen? Ik heb de link van de video hieronder toegevoegd. Je kan de citroensap eventueel weglaten. Ik hoop dat dit zal helpen!
   Kurkuma gezichtsmasker

   Liefs,

   Sheetal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *