Bullet Journal,  Lifestyle

📒 Bullet Journalling  – 1

Ik probeer in zoveel mogelijk opzichten mijn leven beter te organiseren. Plannen hoort hier zeker ook bij. Sinds februari (niet heel lang geleden) houd ik een Bullet Journal bij. Ik zal jullie vertellen waarom ik een Bullet Journal zo leuk en efficiënt vind. Ook zal ik vaker artikelen over mijn Bullet Journal uploaden.🌸

Maar.. wat is een Bullet Journal?

Een Bullet Journal is een boekje waarin je jouw zaken zo perfect mogelijk bijhoudt. De manier waarop jij dat doet, is geheel jouw eigen keuze. Je kunt je planningen erin maken, ervaringen en gewoontes bijhouden, je bucket list verwerken.. echt van alles.. het is een perfect systeem om alles in bij te houden!
Het kan misschien een beetje vaag klinken maar, als je even verder leest zul je het vast snappen!

Een Bullet Journal heeft van binnen geen hulplijnen zoals in een notitieboek. In plaats daarvan zijn er kleine, lichte stipjes erin. Deze stipjes kun je als hulppuntjes gebruiken om bijvoorbeeld lijnen te tekenen.☺

Waarvoor gebruik ik mijn Bullet Journal?

Ik gebruik mijn Bullet Journal voor heel veel verschillende zaakjes. Even een opsomming waarvoor ik het allemaal gebruik:

  • Plannen
  • Gewoontes bijhouden (drinken, geld uitgeven, sporten, kamer opruimen)
  • Boeken die ik nog wil/moet lezen
  • Films die ik nog wil zien
  • Zelfreflectie voor de dag
  • Brain dump (random gedachtes)
  • Bucket list
  • Lange- en korte termijn doelen

En zo zijn er nog zoveeel meer dingen zijn waarvoor je een Bullet Journal kunt gebruiken!😁

De meeste punten spreken voor zich. Ik zal wat vertellen over het belangrijkste onderwerp voor mij… Plannen!

Maandplanning

Aan het begin van de maand maak ik een maandkalender voor mezelf. Ik schrijf hierin de belangrijkste punten op van de maand. Bijvoorbeeld afspraken en verjaardagen.✨

Weekplanning :

Op de zondag maak ik een planning voor de komende week. Ik probeer iedere weekplanning een ander thema te geven, ik vogel nog een beetje uit wat ik leuk vind en wat voor systeem het beste voor mij werkt.
In mijn weekplanning komt te staan waar ik allemaal naartoe moet, wat mijn huiswerk is, welke toetsen ik heb en, niet te vergeten… wat mijn doelen zijn voor de week! Als ik een doel heb probeer ik er ook naartoe te werken. Een doel van mij kan bijvoorbeeld zijn om heel de week 2 liter water te drinken per dag. Dit zijn simpele dingen, maar het motiveert mij wel om er naartoe te werken!🌸

Ook maak ik iedere dag een dagbestedingplanning :

Tijdens het leren vind ik het belangrijk om op te schrijven hoelang ik aan het vak ga zitten.
Bijvoorbeeld: ik werk van 16:00 tot en met 17:00 aan scheikunde. Daaronder schrijf ik wat mijn doel is voor dit uur. Vaak wil ik binnen een uur een samenvatting af hebben en het samengevatte begrijpen.📔✏

Wat vind ik van Bullet journalling?

Ik vind het vooral heel erg leuk. Omdat ik het leuk vind om creatief bezig te zijn, is het heel leuk om creativiteit met productiviteit te combineren.Ik kan niet zo goed tekenen, maar vind het wel leuk om inspiratie op te doen en mijn eigen draai aan creaties te geven!☺ In mijn Bullet Journal zijn er niet zoveel tekeningen, maar ik vind het wel leuk om met kleurtjes te werken, zodat het voor mij overzichtelijk is.
Als je het leuk vind om tekeningen in je Bullet Journal te maken moet je dat zeker doen, oefening baart kunst en iedereen begint ergens.

Als je op Youtube of Pinterest zoekt naar ‘Bullet Journal’, zul je tal van tutorials en foto’s tegenkomen! Je ziet ook dat iedereen zijn eigen stijl heeft, dat vind ik leuk om te zien.🤗

Waar koop je een Bullet Journal?

De Bullet Journals worden steeds bekender in Nederland. Ik zie ze ook vaker liggen in de winkels. Ze zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in Action, HEMA, Bruna, Primera en in verschillende boekenhandels. Natuurlijk kun je de Bullet Journals ook bestellen.

De prijzen verschillen heel erg. In de Action heb je een Bullet Journal al voor circa 3 euro! Mijn Bullet Journal heb ik gekocht in de Bruna voor 12,50.

Denken jullie dat jullie ook een Bullet Journal zouden willen beginnen? En, wat zouden jullie erin willen bijhouden? Let me know, ik ben benieuwd! Tot de volgende keer!💕🙋🏽‍♀️

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *