Lifestyle

Time to relax

Wanneer ik veel aan mijn hoofd heb,  zoek ik afleiding. Door de afleiding kan ik mijn gedachten en gevoelens laten gaan. Voorbeelden van dingen die je kunt doen zijn praten met mensen, wandelen, schrijven etc. etc. Voor iedereen werkt iets anders! In dit artikel zal ik vertellen wat voor mij werkt om te ontspannen!

Muziek
Muziek luisteren of maken helpt mij echt door alles heen! Als ik naar muziek luister kan ik mijn gedachten verzetten en daardoor voel ik me direct al stukken beter. Veel mensen hebben afspeellijsten voor hun verschillende moods, ik heb dat niet. De nummers (in mijn enige) afspeellijst maken mij snel rustig!🙆

Schrijven
Ik vind het fijn om regelmatig te schrijven over hoe ik me voel. Ik merk dat wanneer ik geschreven heb, ik me veel rustiger voel. Als ik ergens mee zit, gebruik ik het schrijven als een uitlaatklep. Als ik me wat down voel, of juist heel gelukkig ben schrijf ik dit op.🖎

Lezen
Als ik een boek lees, zit ik helemaal in het verhaal en kan ik de wereld een beetje vergeten. Daarom werkt lezen ook heel goed als ontspanning. Na het gelezen te hebben voel ik me veel rustiger! Alleen maar goed dus!📖 (at the moment lees ik The Perks of Being a Wallflower van Stephen Chobsky)

Quotes
Onder lezen valt ook het lezen van quotes. Het lezen van quotes geeft mij motivatie, inspireert me en geeft me good vibes, all we neeed is goood vibes💛💛!

Sporten
Op dit moment doe ik aan zwemmen. Wekelijks kijk ik ernaar uit om naar het zwembad te gaan. Elke week na het zwemmen voel ik me ontspannen. Een tijdje heb ik aan atletiek gedaan, en elke keer na het trainen voelde ik me ook heel ontspannen! Ik doe nu 1x per week aan sport, en doordat ik dit schrijf herinner en motiveer ik mijzelf om meer te doen met sport 🌸… Ook al volg ik een fitness of yoga routine op YouTube!

🌸Tip: maak een lijstje voor jezelf met momenten, personen en activiteiten die je gelukkig maken. Wanneer jij je een beetje down of gespannen voelt kun je het lijstje bekijken en je zult je zeker wat beter voelen!

Ik ben erg benieuwd hoe jullie je ontspannen, laat me het zeker weten in de comments! Tot de volgende keer!🌸💛

3 Comments

 • Sita

  Lieve Sheetal,
  Leuk om weer iets van je te lezen!
  Wat mij helpt, is om me even terug te trekken en gewoon te gaan googelen of naar een (godsdienstige) film te kijken,
  Een andere keer vind ik het prettig om rustgevende muziek op te zetten.
  Soms doet het me ook goed om met iemand te kletsen;ook al gaat het niet eens over mijn probleem/zorg.

  Grappig dat je ook motivatie kan halen door het lezen van quotes;heel mooi!

  Dank voor het delen en succes verder met je blog.
  Liefs, Sita

 • Pooh

  Haai Sheetal!

  Super leuke blogpost! Heb je ook nog aanraders in muziek en workout videos?

  Mijn favoriete manieren om te ontspannen zijn namelijk sporten en muziek. Ik word er super rustig van en kan dan weer helder nadenken. Ik doe aan zelfverdediging en workout vids via yt , ook heb ik sinds kort een bokszak die ik dagelijks gebruik! Zelf heb ik veel verschillende muziek lijsten die een beetje gaan met mijn moods, soms heb ik eerder zin in wat vrolijkers en meer swingender en de andere keer iets meer zen. Hangt ervan af wat het is waarvan ik moet ontspannen!

  ps; Ik vind het ook super leuk om mee te zingen als ik muziek luister!

  Kan niet wachten tot je volgende post!

  Groetjes ,
  Pooh

 • Madhawie

  Lieve Shee,
  Wat een leuke blog! Ik vind je tip ook erg goed zeg! Heb je hier ook nog voorbeelden van lijstjes die je kan maken waar je dankbaar voor bent? Ik weet dat je het gewoon onder elkaar kan opschrijven maar ik wil meer de verdieping in, zodat ik echt bewust ben momenten en personen die mij gelukkig maken, waarom en hoe. Ik dacht misschien heb je een leuke voorbeeld/template of ken je een goede site waar je dit kan vinden? Alvast bedankt!

  Love your blog!

  Liefs, Madhawie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *