Lifestyle,  School

Prepare for school📚

School begint binnenkort weer. Velen kijken hier natuurlijk niet naar uit! Maar, het is helaas wel weer tijd om je langzaam voor te bereiden op school. In dit artikel geef ik wat tips om je voor te bereiden op het nieuwe schooljaar! 😊

 

STRUCTUUR EN ROUTINE

Structuur en routine is iets wat ik in de vakantie niet echt heb gehad. Laat naar bed gaan, laat wakker worden en minder sporten. Tijdens schooldagen heb ik deze routine toch wel echt nodig!

-Slaapgedrag:
Probeer vanaf vandaag elke dag iets eerder naar bed te gaan en eerder wakker te worden. Als je je slaapschema nog moet veranderen wanneer school begint gaat dit lastiger worden, en zul je je op en na school moe voelen. In de ochtend zet ik een wekker zodat ik niet te lang blijf doorslapen.⏰

-Opgeruimde, schone werkruimte:
Een nette werkplek heb ik nodig om goed te kunnen concentreren; dit geeft mij rust. Tijdens het opruimen ga ik regelmatig door al mijn papieren en bekijk ik wat ik nog wel of niet nodig heb. De papieren die ik nog kan gebruiken (bijvoorbeeld belangrijke aantekeningen) stop ik een apart mapje zodat ik dit weer gemakkelijk terug kan vinden.📁

DOELEN STELLEN & MOTIVATIE

Te veel schoolwerk of te veel druk door school kan leiden tot demotivatie. Doelen zetten kunnen je helpen om je motivatie terug te krijgen. Ik geef ook wat tips hoe ik mijzelf terug motiveer.

 • Doel:
  zet een school gerelateerde doel voor jezelf. Bijvoorbeeld voor elk vak minimaal rond te 7 staan. Dit is een soort challenge die je met jezelf hebt. Ik vind doelen stellen voor mezelf fijn zodat ik weet waar ik op lange- of korte termijn naartoe wil werken. Zet jezelf ook niet onder teveel druk. Kijk naar wat je aankunt en houd het realistisch! Het gaat om jouw progress, so take it easy and don’t be to hard for yourself! 💛

 

 • Reflecteren:
  kijk naar de voorgaande jaren en bedenk wat je anders had kunnen doen. Iets wat jou bijvoorbeeld heeft afgeleid. Pas dit dan ook echt toe! 😊 Bijvoorbeeld: vorig schooljaar heb je teveel op je telefoon gezeten, terwijl je in die tijd aan je huiswerk had moeten zitten. Nu je dit weet voor jezelf kan je dat veranderen. Van je fouten leer je!

 

 • Plannen:
  Plan op tijd en zorg dat je je aan je planning houdt. Als je een planning hebt gemaakt heb je meer overzicht en wat zicht op de geplande periode. Wanneer je geen planning hebt kun je taken over het hoofd zien en op het laatste moment te veel druk hebben. De juiste planmethode is niet even makkelijk te vinden. Ieder mens is namelijk anders en voor iedereen werkt dus iets anders. Filmpjes op YouTube kunnen je misschien helpen de juiste planmethode voor jou te vinden.📝

 

 

RANDOM TIPS
 • Tips: Hier zijn enkele tips van mij
  • Neem om de zoveel tijd tijdens het leren een pauze (bv om het halfuur 10 minuten pauze).
  • Drink genoeg (probeer aan 2 liter te komen)
  • Denk aan je doelen of iets wat jou motiveert als je even gedemotiveerd bent. 🙌🏽
  • Als je gedemotiveerd bent kan sporten ook helpen.
  • Zoek naast school een hobby zodat jij je op dat vlak verder kunt ontwikkelen. (Sport, muziek, tekenen etc.)

Kleding tip dat mij helpt tijd te besparen in de ochtend: zoek outfits bij elkaar en maak er foto’s van. Stop deze foto’s in een apart mapje op je telefoon. Wanneer je niet weet wat je aan wilt kun je naar deze foto’s kijken.


Dit waren mijn tips! Hebben jullie nog meer tips hoe je jezelf het best kunt voorbereiden op school? Laat het zeker weten in de comments, ik ben heel benieuwd! Vergeet geen reactie achter te laten en tot de volgende keer!🙋🏽‍♀️💛

5 Comments

 • Raish

  Hoi Sheetal!

  Wat goed van jou, hele handige tips! Reflecteren blijft zo belangrijk en geweldig om te lezen dat je hier op zo een jonge leeftijd al mee bezig bent… Met al je tips overigens ❤️

  Blijf posten, ik geniet van je blog!

  Liefs,
  Raish

 • Jaron

  Je weet dat ik op vakantie ben. Ik zat dus zo op insta and i was done. ik dacht misschien heeft sheetall dr blog nog iets ik dacht waarschijnlijk niet kijk ik op je blog ik vind het leuk om te lezen ik kijk eens vaker op je blog

  Jaron

 • M.

  Sheetal, wat een fijne blog om te lezen. Ik heb echt veel gehad aan je tip over het van te voren klaarleggen van mijn outfit. Dat zal me tijd besparen in de ochtend! Ik doe het soms maar niet regelmatig en daar wil ik wel naartoe. Vond het fijn om het nog even te lezen op je blog. Ik zal eraan denken en proberen op deze manier beter voorbereid te zijn in de ochtend. Thanks girl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *