Huidverzorging

Dagelijkse gezichtsverzorging

Hi allemaal! Al bijna een jaar zit er een routine in mijn huidverzorging. Ik merk dat ik door deze routine veel minder last heb van onzuiverheden (zoals puistjes). In dit artikel ga ik jullie vertellen waar deze routine uit bestaat! Veel leesplezier! 🙂

Voorheen gebruikte ik producten uit de ‘Tea Tree’ lijn van de Body Shop. De producten die ik van Body Shop gebruikte waren de ‘Clearing Facial Wash’, de ‘Clearing Foaming Cleanser’  en de ‘Mattifying Toner’. Als dag- en nachtcrème gebruikte ik Bio-oil in combinatie met Sudocrem.

De producten die ik nu gebruik komen uit de ‘Kruidvat Originals Tea Trea’ lijn. De producten die ik gebruik zijn: de dag-en nachtcrème, de wasgel en de scrub crème.

Ochtend  

In de ochtend begin ik met de gel cleanser. Ik pas de ‘dry-cleansing’-methode toe. Met een gezichtsborstel maak ik mijn gezicht schoon.

–       De methode die ik gebruik voor het reinigen van mijn gezicht wordt â€˜dry-cleansing’ genoemd. Dit houdt in dat je een face-wash zonder water in masseert op je gezicht. Op het moment dat de wasgel wittig wordt, voeg je water toe om de cleanser te ‘activeren’. Daarna reinig ik mijn gezicht verder met een gezichtsborstel.

Ik gebruik de dry-cleansing methode omdat ik merk dat mijn gezicht er veel schoner uitziet! Vroeger maakte ik mijn gezicht eerst nat, voordat ik het reinigde. Bij het uitproberen van de dry-cleansing methode merkte ik direct dat mijn gezicht er egaler uitzag. Daarom heb ik deze methode ook aangehouden.

Onder de douche scrub ik mijn gezicht met de scrubcrème. Wanneer ik uit de douche ben, neem ik met een wattenschijf met rozenwater mijn gezicht af. Als laatste stap verzorg ik mijn gezicht met de dag- en nachtcrème.

Avond 

In de avond reinig ik mijn gezicht alleen met de wasgel. Het reinigen doe ik opnieuw met de ‘dry-cleansing’-methode en een gezichtsborstel.
Mijn gezicht ziet er en voelt op zijn best wanneer ik 1 keer per dag scrub. Na het reinigen neem ik mijn gezicht weer af met een wattenschijf met rozenwater. Als laatste stap breng ik de dag- en nachtcrème aan. Wanneer het nodig is, stip ik Sudocrem aan op oneffenheden.

–       Ik heb nog wat tips om een gezonde huid te behouden:

  • Je gezicht niet door de dag heen aanraken 
  • Je telefoonscherm schoonmaken
  • Regelmatig je kussenslopen vervangen
  • Veel water drinken
  • Gezichtsmaskers kunnen heel erg helpen (het merk Freeman van de Kruidvat heeft fijne maskers)
  • Goed reinigen van het gezicht

! Dit artikel is mijn gezichtsverzorging; wat voor mij werkt, hoeft niet voor jou te werken!

Hoe ziet jullie skincare routine eruit? Deel het vooral, ik en de andere lezers zijn zeker benieuwd! In een van mijn komende blogposts zal ik mijn home-made gezichtsmasker met jullie delen. Mocht je een suggestie hebben voor een blogartikel, laat het altijd weten in de reacties! Tot snel! 🙂 <3

8 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *