Filmpjes,  Lifestyle,  School

Productieve ochtend 🎥- 18 december 2019

Hi allemaal! In dit filmpje is te zien hoe ik mijn ochtend vandaag doorgebracht heb. Ik probeer sinds enige tijd gedurende de hele dag productiever en effectiever bezig te zijn. Ik merk dat ik mij veel nuttiger en prettiger voel.

Toen mijn wekker om 05:00 afging ben ik gelijk uit bed gestapt. Na het poetsen ging ik kruidenthee zetten. Vanochtend dronk ik de Tulsi Original (van Organic India). Terwijl de thee aan het afkoelen was maakte ik mijn bed op en zorgde ik ervoor dat mijn kamer netjes was. Pas wanneer mijn werkruimte netjes is kan ik goed focussen op hetgeen wat ik wil doen. Om tien voor half zes was ik ready om te beginnen met school. Ik besloot om een samenvatting te maken en alvast te leren. Rond 6:45 stopte ik even met schoolwerk om te douchen en mezelf klaar te maken. Ondertussen had ik ook al ontbeten. Vanaf kwart over zeven heb ik nog een uurtje gezeten aan school. Om 8:15 was het bijna tijd om naar school te gaan. Ik rondde mijn laatste werkjes af en ging richting school.

Het geeft mij een prettig gevoel om productief bezig te zijn. Ik vind (en heb ondervonden) dat het belangrijk is om de dag goed te starten. Wanneer ik een goed begin maak kan ik de hele dag door beter presteren. Het geeft mij een push om door te zetten. Ik zou het een ieder aanraden om te proberen elke dag iets extra’s (productief) te doen. Voorbeelden zijn: een boek lezen, papieren ordenen, sporten, een nieuw recept uitproberen leren, tijd investeren in je plannen etcetera.

Voorheen zagen mijn ochtenden er hectisch uit. Als ik nu reflecteer kan ik duidelijk terug zien dat door mijn ‘warrige’ start van de dag, de rest van mijn dag op de een of andere manier ook niet soepel verliep.

“The mind is a powerful thing. It can take you through walls.”

— Denis Avey

Hoe ziet jullie ochtend eruit? Hebben jullie een vaste routine? Verloopt het gehaast of rustig? Ik ben benieuwd, laat het me weten. 🙂 Tot snel weer!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *